29 Jan, Masai Mara, Kenya

I går kväll hade vi fått tag på en man som var uppvuxen i området och villig att att guida oss från soluppgången till lunch. Tyvärr blev han sen, när han kom hade solen redan gått upp. Han bytte raskt om från sina västerländska kläder till vad som verkar obligatoriskt för alla som jobbar med tursim här, Masai-kläder. Och vi skall inte tala om de “äkta” masai byarna som safaribolagen erbjuder utflykter till… Nej, det var betydligt mer fascinerande att träffa de som faktiskt lever sin vardag och arbetar med sina häftiga Masai utsmyckningar.

Vi såg en massa djur på förmiddagen och höjdpunkten var helt klart en hel lejonfamilj som Anders lyckades se. Ungefär 10 stycken, honor, hanar med ur söta småttingar.
Släppte av guide på en lyxlodge där rummen kostade 390 dollar per natt. Käkade lunch och tjuvbadade i poolen innan vi drog vidare.

Sakta skumpade vi ner på ettan lågväxel genom ett buskage till en flod att korsa. Förbi sista trädet hamnade vi öga mot öga med en stor elefant som stod och drack bara en meter vänster om oss. Hon hoppade till och flyttade sig med förvånande smidighet bort från oss några steg. Då hörde vi ett vasligt tutande från höger. En unge som flaxade med öronen och sprang rakt emot oss. Framför oss var den redan dåliga vägen helt bortspolad och det var rejält uppförslut. I med diffspärr bak för säkerhetsskull och gav järnet upp för att undkomma. Puh, det gick! Sen såg vi även små Timon:er, surekater.

Några av oss hade  bestält luftbalongsafari imorgon bitti och de hade erbjudit sig att hämta dem på vilken lodge som helst inne i parken. Men när det väl kom till kritan var det inte så och på kvällen var vi tvugna att leta upp ett ställe som de var villiga att hämta vid. Men vi blev kvar väldigt sena till campen. Det är inte tillåtet att köra efter mörkrets inbrott kl 19 men vi var nog inte framme förrän 20:30. Nattsafari var coolt, såg Hyenor på riktigt nära håll. Vi såg en bil kör runt i parken och eftersom vi inte ville ha dryga böter unvek vi deras ljus. Lite senare vid campen kom de dock fram till oss. Det visade sig att det bara var luftbalong killarna som letade efter oss. =)

girafflejonbillejonhuvudlejonligglejonslapplejonslicklejonungemasaistrutszebratimonzelefant

January 31, 2012 • Posted in: 06 Kenya, Expedition Sverige - Östafrika - Sydafrika 2011-2012

One Response to “29 Jan, Masai Mara, Kenya”

  1. christina wenckus - February 1, 2012

    Helt underbara lejonbilder !

Leave a Reply