28 Maj, Chobe, Zimbabwe – Botswana

Efter att ha passerat lite elefanter och vårtsvin är vi strax vid Botswanas gräns. Efter den obligatoriska desinficeringen av bilarna i en bassäng med brunt vatten och allas skor på den smutsigaste blöta dörrmattan jag sett så var vi good to go to the border. Gränsen löpte smärtfritt så när som på att de beslagtog en gurka, en paprika och några ägg som Simba bilens besättning försökte smuggla in. Fy på er! ;o)

Efter att ha brottats med en krånglande bankomat, provianterat och tankat i gränsstaden är vi redo för vildmarken. Vi åker in i norra delen av Chobe natinalpark som bjuder på rekord mycket djur. Hundratals elefanter, bufflar, giraffer, flodhästar och hjortar av alla dess slag. Dessutom ett fint och varierande landskap längs Chobe River som också är gränsen till Namiba. Ett intressant möte var en decimeterlång skallbagge som rullar en rund bit bajs framför sig ungefär som när man gör snögubbar.

En timme innan solnedgången smiter vi ut ur reseratet för att leta upp en bushcamp. En riktigt bra park  med en riktigt bra bushcampmed utsikt över floden i solnedgången. Åh, vad det är härligt med bushcamp! =)

VÅRT BOTSWANA NR: +26775735271 eller +26775735264

May 31, 2012 • Posted in: 16 Botswana, Expedition Sverige - Östafrika - Sydafrika 2011-2012

Leave a Reply