22 Jan, Mount Kenya

När vi hittat en fin frukostplats på en äng med utsikt över Mounut Kenya och börjat steka äggen får vi besök av en bonde. Han bjuder in oss till sitt enkla men mysiga hem där han bor med sin svägerska, mamma, fru, och sonen Alvin. De visar oss runt bland hönor, kohage, majsfält och spartanska utomhuskök.

När vi passerar ekvatorn gör vi det obligatoriska rotationstestet. På norra halvklotet blir virveln när man spolar toan medsols och på södra motsols. Detta illustreras med en liten pinne i en bunke med vettn som rinner ut ur ett hål i botten. Vi passerade ekvatorn två gånger men nu är vi definitivt på södra halvklotet! Känns häftigt att ha bilat från Sverige över ekvatorn! =)

Sen passerar vi en liten flygplats med helikoptrar. Eftersom vi är alldeles intill Mount Kenya så stannar vi till och frågar vad det skulle kosta med en tur upp på berget. För dyrt så vi skippar det. (450dollar per timme o pers)Men däremot fanns där en restaurang som inte gick av för hackor! Wow vilken god mat! Den bästa championsåsen i afrika. Och riktig fläskfilé! Annat än självdöda, sega och beniga getter som vi börjat vänja oss vid. =) Mmmm!

Lyxdagen fortsätter på samma tema och vi hamnar på en flott campsite med pool och bastu! Poolbad är inget vi är direkt bortskämda med, stora kontraster. När vi sitter vid bilarna kommer en man med gitarr förbi och drar av en låt, The Lion seeps Tonight!

InutiHusAlvinEkvatorPool

January 22, 2012 • Posted in: 06 Kenya, Expedition Sverige - Östafrika - Sydafrika 2011-2012

2 Responses to “22 Jan, Mount Kenya”

  1. Lena o Calle - January 22, 2012

    härligt att få bli inbjuden till lokalbefolkningen
    Här på Öland snöar det o blåser! Vi är inte bara lite avis på er o er resa! Kramar till er alla!

  2. admin - January 30, 2012

    Ja, sånt är kul och sånt man kommer att komma ihåg.

Leave a Reply