22 Feb, Atlasbergen, Marocko

Kör på bra vägar till Fes. På vägen passerar vi många små byar där de flesta är gjorda i lera eller betong, utom en. Ifrane ser ut som en leksaksstad när man kommer upp ifrån bergen. Hundratals eller kanske till och med tusentals likadana hus i alp-stil, nybyggda men tomma. Marockos kung verkar ha sitt fritidshus här, i denna Marockanska skidort. Ingen snö här men på kartan finns det flertalet skidbackar utmärkta på de kringliggande bergen.
Så här sista staden innan Europa , passar vi på att festa och göra stan osäker! Ont om öppna barer så vi tar istället taxi till spritaffären. Den ena taxichauffören säger sig inte ens känna till någon spritaffär men den andra yngre killen leder snabbt vägen. Den äldre chauffören vill inte ens ha alkoholen i sin bil utan det kastas in i den yngres taxi istället och färden går till Mc Donalds, som vi inte sett på sex månader. Här skall vi ha fest! Som fjortisar spetsar vi läsken och förfestar innan vi drar ut på puben. Nu är vi långt borta från det glada, öppensinniga, dansanta “svarta” Afrikas kulturer. Antingen en bar med bara män som tycks sitta helt tysta och stirra med en öl i handen och en man som sjunger en dyster sång, eller nattklubbar med kvinnor som alla vill sälja sex.
– Hello! – Do you want to have sex? – No. – 50 Euro. – No. Hon går. En väldigt udda kväll där vi trodde oss vara kungar på dansgolvet, drack och hade riktigt kul in på småtimmarna!

 

February 24, 2013 • Posted in: 22 Marocko, Expedition Sydafrika - Västafrika - Sverige 2012-2013

Leave a Reply