20 – 21 Jan, Kenya

Åkte till en mindre känd nationalpark i Norra Kenya, Buffalo Springs där vi åkte runt med bilarna under dagen. Det dröjde inte länge förrän vi såg den första zebran, en ovanligare typ med smalare ränder. Sen Pumbas vårtsvinssläktingar, antiloper, gaseller, strutsar och storkar. Sen började det bli riktigt spännande när vi hamnade mitt bland en massa stora elefanter. Vilka mäktiga djur! Uppe bland trädkronorna ser vi ett giraffhuvud sticka upp. Ser mysiga ut när de står där och idisslar. Sist men absolut inte minst intressant låg det en lejonhona och slappade i skuggan under ett träd! Wow! Där satt vi i våra bilar alldeles själva bara några meter från ett livs levande lejon. Stod där och tittade i 10 minuter tills Bengt lyckade komma åt knappen till billarmet så bilen började tjuta. Lejonet reser sig blixtsnabbt upp, ögonen blir större och hotfullare. Hon ser allt annat än avslappad ut. Det gör nog inte vi heller när vi genast hissar upp rutorna. Efter en stund lägger hon sig till ro igen och faran var över.

Vi tackar henne för besöket och rullar vidare en liten bit mot Mount Kenya. Det går uppför till 2300 meters höjd och temperaturen sjunker och det blir märkbart grönare. Vi tar ett dopp i ett svinkallt vattenfall innan vi fäller upp taktälten vid en urmysig lodge där vi lyxar med en varmdusch. Här va så fint så vi stannar två nätter och tar det lugnt. Kanske lite hiking?

ElefantBilLejonzebraRonnieVattenfall

January 21, 2012 • Posted in: 06 Kenya, Expedition Sverige - Östafrika - Sydafrika 2011-2012

4 Responses to “20 – 21 Jan, Kenya”

 1. Syster yster - January 21, 2012

  Oj så kul att få vara så nära djuren,spännande!!!! Ha så skoj! Kram från syster yster

 2. tuomo tervalampi - January 22, 2012

  Även fast det andra afrika säkert är spännande så är ju detta som jag förknippar med Afrika,häftigt att komma de så nära.

 3. admin - January 30, 2012

  Ja, det var mäktigt. =)

 4. Monica - January 22, 2012

  Helt otroligt vad stora dom är. Vad glada ni måste vara att ha varit de här djuren så nära – och lite pirrigt också kan jag tänka.

  Kramar

Leave a Reply