17 Feb, Ute i Marockos Saharasand

Fortsätter längs pisten, med en total snitthastighet på hela 8.8 km/h, österut. Efter nån timme sitter det en kille på en stenhög som vill lifta. Efter en timme hoppar han av och går iväg bakom en annan stenhög.

Vid en korsning ser vi det första huset på länge, en ruin av en gammal moské kanske? Vid den finns några små grottor utgrävda, med en död get, lite PET flaskor och konserver. En teori är att folk väntar där på lift i korsningen, några slags busshållplatser, det kan nog ta en stund mellan lift-tillfällena Vi ser en sjö i horisonten. Eller? Vi kör på en slät sjöbotten. Vattnet ser ut att flytt sig bortåt, det är en hägring! Coolt! Man kan verkligen förstå de törstiga människorna från myter och historier.

Framåt eftermiddagen kommer vi fram till några hus, de är jätte gästvänliga och steker ägg och bjuder på te. Mysigt! Apropå mysigt så möter vi några kameler precis innan sanddyner tonar upp sig, precis som man känner igen Sahara från TV. Vi kör in bland dem för en riktigt sjysst bushcamp! Romantiskt värre! =)

February 19, 2013 • Posted in: 22 Marocko, Expedition Sydafrika - Västafrika - Sverige 2012-2013

2 Responses to “17 Feb, Ute i Marockos Saharasand”

  1. Monica - February 19, 2013

    WoW! 🙂

  2. Caroline - February 20, 2013

    Så häftigt!! Ni får verkligen uppleva en massa, ser framemot när ni kommer hem. Kram från din syster Caroline m familj ( Niklas )

Leave a Reply