16 Jan. Etiopien

När vi kommit ut från Addis Ababa kör vi av från den sen stora vägen och delar kostigen med mängder av boskap. Den leder oss ner till en sjö som ger i åt en massa fåglar och andra djur.Några timmar senare stannar vi vid lake Langano, den enda krokodil fria och badbara sjön i området. Vi plaskar i vattnet och lagar lunch på stranden.

Ute på den stora vägen igen får vi tyvärr bevittna konsekvenserna av de många fotgängarnas bristande uppmärksamhet. En man springer rakt ut i vägen utan att se sig för och blir påkörd av en buss. Han blir liggandes livlös mellan hjulaxlarna. När bussen ska köra åt sidan kör chauffören över mannens igen!!! Usch och fy! Våra tankar går till mannens anhöriga.

Under bara någon timme förändras det torra landskapet till en grön och frodig växtlighet med massa tropiska frukter.Längs vägkanten står det försäljare och säljer bananer, annanas, kaffebönor och avocado. Vi frossar i annanas! 🙂 Nu ser hyddorna lite annorlunda ut, mysigare, med lägre väggar och högre tak. Större och fluffigare än innan.

Det är verkligen folk överallt så en lugn bushcamp bir det inte tal om ikväll. Vi beslutar oss istället för att skumpa upp i bergen och se om vi kan få sova i någon by. Det blir så klart stor uppståndelse när vi kommer men det här slår ala rekord. Det känns som hel byn har kommit för att titta på oss. De är tyvärr lite väl närgångna och vi får hålla hårt i våra grejer. Trotts det så blir vi bestulna på en del saker. Tråkigt, annars har det varit så mysigt att sova i småbyar. Men, men, allt kan inte vara en dans på rosor. En snäll gubbe vaktar bilarna åt oss hela natten. Tack!

bilDammbilBarnhusby

January 18, 2012 • Posted in: 05 Etiopien, Expedition Sverige - Östafrika - Sydafrika 2011-2012

3 Responses to “16 Jan. Etiopien”

 1. Daniel Gahne - January 18, 2012

  Tur att Ni inte var här: http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/utrikes/article14230061.ab

 2. Monica - January 18, 2012

  Jösses vad mycket som händer på en dag! Försökte ringa idag på lunchen..
  Ha det gott!
  Kram

 3. admin - January 21, 2012

  Daniel: Ja, verkligen. Vi bedömde att det inte var säkert att fortsätta längre upp än Simien Mountains. Och tur var väl det så här med facit i hand! Det är inte säkert i gränsområdet mot Eritrea.

  /Ronnie

Leave a Reply