12 – 15 Jan. Addis Ababa, Etiopien.

Fixar visum till Kenya och kikar runt på stan. Byter olja och vid en genomgång av bilarna hittar vi lite, lite glapp i ett utgående lager mot kardanflänsen, lika bra att passa på att byta. Efter många turer i stan hittar vi allt vad vi behöver och skruvar av fördelningslådans gavel och byter det. Som nytt igen. =)

Gick och tittade på en fotbollsmatch mellan vad som tydligen skulle vara Etiopiens två bästa lag. Vi kallde dem öl- och kaffelaget efter sponsorerna. Öl-laget vann med 2-1 och det var fullt ös på läktarna vill jag lova!

Och en pubrunda har det blivit.På första stället testade vi en lokal skumpa, kolsyran räckte precis till en liten poff när korken trillade ner på golvet. Avslagen och så äcklig att inte ens den tiggande trubaduren ville ha den… I den skumma lilla puben bredvid testar vi nästa lokala alkoholdryck, smakade och såg ut som munsköljet Listerin. Det sköljdes ner med Coca Cola! Kul! Sen dansade vi lös på några större ställen in på småtimmarna.

fotboll

Killen som vakar över våra bilar bor inte stort:

Hus

January 15, 2012 • Posted in: 05 Etiopien, Expedition Sverige - Östafrika - Sydafrika 2011-2012

2 Responses to “12 – 15 Jan. Addis Ababa, Etiopien.”

 1. David o Kikko - January 15, 2012

  Lite tips angående de två vägvalen från Etiopien. Om ni väljer Lake Turkana så är enda möjligheten att stämpla ut Carnen i Awassa.
  Mojale-Marsabit: Ta det lugnt och skaka inte sönder bilarna. Det går att övernatta i Turbi, ca 10 mil från Mojale

 2. Monica - January 17, 2012

  Hej!
  Ikväll såg jag en ny Tv-serie “Mot alla odds” om personer med olika funktionshinder som tillsammans gör en expedition. Bland annat så går de (några i rullstol) 1,5 på en dag, med översvämmade vägar som de vadar över – och där finns krokodiler. Spännande. Med sig har de Natascha; buffeljägare sedan många år som säger att bufflar är de mest opålitligaste djuren.
  De skall gå fram till Namibias gräns nu i första programmet. Mycket vacker natur och mycket olika djur. Ni kanske också kommer att vara här i kring.

  Ha det så bra!
  Monica

Leave a Reply