Information om expeditionerna

Vi organiserar expeditioner med ett högst begränsat antal deltagare genom regioner vi själva vill upptäcka för att de inspirerar oss. Det finns ingen detaljplanering som följs slaviskt utan bara några platser som vi vill se och allt där i mellan är helt oförutsägbart. Det man minns mest är inte det man läst om i guideböckerna utan det oförutsedda som man har fått kämpa lite för och upptäcka själv!

Det är en expeditionsresa med allt vad det innebär - Friheten att kunna stanna var vi vill, sova vart vi vill, utforska det vi vill och framförallt kunna ta oss bort från huvudvägarna till de mer outforskade regionerna. Mängder av nya upptäckter - även för oss.

En äventyrsresa där Sveriges stress byts mot spännande möten och oförglömliga upplevelser som få västerlänningar någonsin kommer få uppleva. Allt ifrån att sitta och njuta vid brasan i solnedgången på savannen till fullt engagemang för att forcera nedfallna träd, vada över floder med bilen eller knuffa loss den i sanden. Eller bara att se människor i deras vardag kan vara nog så fascinerande.

Delta i expeditionen som förare* och/eller passagerare i våra expeditionsbilar. Vi står för bilarna, erfarenheten, förberedelser, planering och genomförande. Det är helt upp till dig hur aktiv du vill vara i körningen* och du får möjlighet att påverka planeringen.

Expeditionsbilarna som vi använder oss av är specialbyggda och expeditionsutrustade 4x4 bilar. Vi kör utan släpkärra för att möjliggöra tuffare terrängkörning som kan komma att krävas och i Afrika och Asien och kör istället två eller tre bilar för att få med oss all utrustning. Det ger dessutom en extra trygghet om vi skulle köra fast utan att ha något att vinscha i eller något skulle hända med en av bilarna. Vi åker max 4 personer i varje bil.

Boende sker mestadels i robusta taktält som sitter fast monterade på bilen och fälls upp i ett nafs. Vi bushcampar så mycket som möjligt men ibland blir det camping eller enklare hotell.

Mat och fickpengar
Vi köper mat av lokalbefolkningen och alla hjälps åt med tillagningen på gasolköken och övriga vardagssysslor. På ett fåtal ställen finns det restauranger som vi gästar om vi känner för det. Eftersom vi reser mest i bushen blir det inte speciellt mycket campingavgifter och det är i princip omöjligt att göra av med några större summor fickpengar, likaså blir maten billig. Brukar vara lägre levnadskostnader än hemma...

Passar det dig?
Du bör som vi, ha en passion för det äventyrliga och annorlunda och en vilja att åka dit inte alla andra åker. Det kommer bli dammigt och smutsigt och du skall inte vara rädd för att ta i och hjälpa till om vi t.ex. kör fast eller behöver röja vägen. Vill du ha det som hemma - stanna hemma! Det som kräver mest ansträngning brukar också vara det vi minns mest! Vi är inga extremister utan helt vanliga människor som ser till att leva våra drömmar - det kan du också göra! Läs mer på Passar det här sättet att resa dig?

Visum
När resan börjar närma sig skickar vi ut instruktioner till dig hur du ansöker om visum till de länder som behövs innan avresa. Vi kommer börja med visumansökningarna ca 3 månader innan avresa.

Ansvar
Vi kräver att du har en fullgod reseförsäkring, förslagsvis med avbeställningsskydd. Det brukar gå att teckna tilläggsförsäkring på din befintliga hemförsäkring. Du reser helt på eget ansvar och vi lämnar inga garantier - detta är en expeditionsresa och ingen charter. Även om detta inte är någon farlig resa så kan vad som helst hända. Vi kan däremot garantera er att ni kommer ha goda minnen för livet och att ni med största sannolikhet kommer att få mersmak!

* Krav för att få köra: Körkort minst 4 år, kört minst 4000 mil och ha mycket god körvana.

Expeditonsbil i regnskog

Bil i Sahara

Punktering

Nissan Patrol i djungeln

Expeditionsbilen i Atlasbergen

Vanliga frågor och svar

baboon

Passar det dig?

babian

Skicka intresseanmälan

Idelåda

Våra Expeditionsresor

Afrika