Expedition Centralafrika, Sydafrika - Ghana

En expedition genom flera av Afrikas mest outforskade länder!

Detta blir vår mest krävande expedition där vi kombinerar etapp 5 och 6. Vi kommer få kämpa för att ta oss fram genom öken, savann och regnskog, över floder, berg och bortspolade vägar. Vi kommer få unika upplevelser som mycket få västerlänningar fått uppleva - Det ärliga och vilda Afrika på nära håll, verkligen "off the beaten track"!

Vi startar i Kapstaden och kör norrut genom Namibias öknar och njuter av Angolas savanner tills den stora utmaningen väntar - När vi närmar oss ekvatorn behöver vi ta oss fram på mer eller mindre obefintliga vägar genom Afrikas djupaste regnskog. Vi kommer åka genom länder som förr var helt stängda för turism och hoppas bland annat att få se gorillor, schimpanser och surfande flodhästar! Oförglömliga möten med människor i deras vardag, fantastisk natur och djurliv men lär också få se båda sidor av myntet....

Afrikaresa

Obs! Rutten på kartan är ungefärlig, klicka för större bild.

Detta är den mest krävande etappen på vår Afrikaresa. Vi hjälps åt att köra*, läsa kartor, röja vägen och lösa problem - Här krävs laganda, tålamod och lite jävlar-anamma. Men det man får kämpa för kommer också vara det man minns resten av livet!

Vi har ingen detaljplanering som vi följer slaviskt utan bara några platser som vi tycker man bör se när man är i krokarna. De riktiga höjdpunkterna är det oförutsedda där i mellan!

Expedition Centralafrika, Sydafrika - Ghana Pris / pers.

Etapp 5 & 6: Central Afrikaresan 15 September - 7 December 2012,
6+5 veckor plus paus. ca 13000 km

Expeditionen startar i Cape Town, Sydafrika och avslutas i Accra, Ghana.

Rutt: Sydafrika - Namibia - Angola - Demokratiska republiken Kongo - Kongo Brazzaville - Gabon - Kamerun - Nigeria - Benin - Togo - Ghana!

Tänk på att boka i tid - Vi måste starta visumansökningarna i Juni.

Vi reserverar oss för justeringar av pris / resplan.

38 000 kr

FULLBOKAD
Anmäl dig som reserv

Men det finns fortfarande platser kvar på andra etapper!

Mer information

baboon

Passar det dig?

babian

Skicka intresseanmälan

babian

I priset ingår bränsle, vägavgifter, bilskatter, broavgifter, gasol, ett antal enklare mål mat. Vidare står vi för den dyra tullhandlingen carnet de passage och inte minst för allt underhåll och slitage av bil och utrustning. Månader av arbete med planering, förberedelser och utrustning av bilarna.

Det ingår inte kostnader för visum, campingavgifter, övrig mat/dryck, flyg, eventuella inträden till nationalparker eller fickpengar.

Läs gärna om förra vinterns afrikaresa i bloggen!

Vill du ha en plats på denna fantastiska resa? Skicka en intresse anmälan!

* Krav för att få köra: Körkort minst 4 år, kört minst 4000 mil och ha mycket god körvana.

Nissan patrol jagar höna

Solnedgång på savannen

Afrikansk by

Saharaöknen

Afrikansk kvinna magar mat

Nissan PAtrol i Atlasbergen

Strand Ghana

Eleafnt i Mole, Ghana

Rasad bro Ghana

Fiskebåt på stranden i Afrika